Friday, July 06, 2007

Seitsemän kuriositeettia minusta

7 faktaa itsestäni (haaste)

Sanoma ihmiskunnalle haastoi kertomaan seitsemän faktaa itsestäni. Tässä niitä nyt sitten tulee.

1) Olen horoskooppimerkiltäni Oinas ja kiinalaisessa Käärme. Hyvä yhdistelmä. Horoskoopeista puheenollen aikoinaan kirjoitin niitä Pääkaupunki-lehteen ja sain jopa ihailijapostia.

2) Minulla on kaikkea tuplasti tai ei nyt ihan kaikkea sentään. Mutta vanhempia minulla on ollut kaksi paria (= neljä yhteensä). Tyttäriä on kaksi ja entisiä puolisoita oli myös kaksi. (Viime viikolla toinen heistä siirtyi ajasta iäisyyteen. ) Kolmas kerta toden sanoi. Tätä yhteiseloa on nyt jatkunut jo 22 vuotta. Syntymäpäivänikin on 22. päivä (maaliskuuta) ja jos laskee yhteen syntymäaikani luvut niin siitäkin tulee tulokseksi 22.

3) Haaveilin aikoinaan laulajattaren urasta. Aika nätti ääni minulla olikin, muttei ollut varaa ottaa laulutunteja kahden lapsen yksinhuoltajana. Ja lauluääneni on aikaa myöten ruostunut harjoituksen puuttessa...

4) Toinen haaveeni oli kirjailijan ura, mutta minusta tulikin toimittaja. Kirjoitusharrastus on kuitenkin jatkunut näihin päiviin asti, ja ehkä tämä haaveeni vielä toteutuu.

5) Asun 1700-luvulla rakennetussa talossa, entisessä luostarissa, joka on toiminut myös Napoleonin poikapuolen loma-asuntona ja jossa myös Venäjän tsaarin tytär, joka meni naimisiin
Napoleonin poikapuolen pojan kanssa, lomaili perheensä ja muiden Romanovien kanssa. Kirjoitan tätä munkkien entisessä ruokasalissa.

6) Olen matkustellut aika paljon Euroopassa, mutten ole koskaan käynyt muissa maanosissa, vaikka minulla on afrikkalainen vävykin.

7) Minulle ilmestyi tinnitus noin 15 vuotta sitten. Se on sellaista, että korvissa vinkuu koko ajan enemmän tai vähemmän. On kuin joku olisi laittanut radion huolimattomasti jollekin väärälle asemalle, muttei sillekään kohdalleen. Tottuuhan siihen, mutta musiikin kuuntelua pitää harrastaa tipoittain, jottei suhina voimistuisi. siksi en juurikaan enää käy konserteissa.

Haastaisin ainakin Hallattaren, Arkitehdin, Italian ihmeitä ja neljä muuta, jotka eivät ole vielä vastanneet haasteeseen.

4 comments:

Mari said...

Hei Ritva ja terveisia Milanosta, haaste on otettu vastaan.

Mukavaa viikonalkua!

Hallatar said...

Mie olen kyllä jo valitettavasti ehtinyt tehdä tuon haasteen:
http://hallatar.blogspot.com/2007/06/seitsemn-palaa-eikun-faktaa.html

Siulla on iloisia ja surullisiakin
seitsemässä faktassa, mutta niin varmaan
kaikilla on.
Iloja ja suruja.
Ilman suruja emme huomaisi niitä iloja...

Mutta oi...
Mie varmasti näkisin unta Napoleonista ja Romanoveista, jos
nukkuisin siinä siun asuintalossasi. =)

Jos joskus rikastun, tulen yökylään?
Sopiikos? =)

Paperivuorineuvos said...

Kiitos, Mari, kävinkin jo lukemassa
blogiasi uudelleen.

Hallatar, tottakai olet tervetullut.
Eikä sinua ajeta ulos päivälläkään.

Hallatar said...

Oi kun ihana!
Täytynee kovasti lotota. =)