Wednesday, July 05, 2006

HAIKUJEN TAPAAN

(STADIONILLA)

Pallo ui maaliin,
Italian joukkue
voiton riemussaan.
(OTTELUN JÄLKEEN)

Enää nahoissaan
ei pysy pallokansa
Italiassa.

© Paperivuorineuvos

PS.
Löysin haiku-runoja käsittelevän sivun, ja näin syntyivät tämänkertaiset runoni haikujen tapaan. Eiväthän ne liene oikeita haikuja, kun ymmärtääkseni haikussa ei ole otsikkoa.

Mutta tavallaan tässä on kaksi haikua, koska ensimmäisessä on tilanne kentällä välittömästi maalinteon jälkeen, ja toinen taas jatkuu yöllä Italiassa pikkutunneille saakka. Meidänkin pikkukylässä torvet soivat ainakin kello kahteen saakka.

4 comments:

Anonymous said...

Tuli vain Italiasta ja jalkapallosta mieleen edellisviikon maanantai. Istuimme Pariisissa italialaisessa pizzeriassa syömässä, televisiosta tuli parhaillaan jokin Italian peli. Möykkä oli valtaisaa, ja siihen osallistui etenkin pizzerian henkilökunta. Palvelu oli myöskin ehkä hitusen normaalia hitaampaa pelistä johtuen. :)

Paperivuorineuvos said...

Italialaiset ovat todellisia jalkapallofaneja. Monesti naisetkin. Ja äänekkäitäkin he ovat. Ja suomalaista kiusaa varmaan sekin, kun he puhuvat monesti kaikki yhtäaikka, ettei siitä mitä sanotaan saa edes mitään selvää.

Kuitenkin sanoisin, että sen verran käytöstä italialaisilla kuitenkin on, etteivät he ikinä rupea viheltämään, kun soitetaan jonkin toisen maan kansallishymniä, kuten tekivät saksalaiset eilen Italian kansallislaulun aikana.

Se oli todella anteeksiantamatonta ja lisäksi ne halveksivat tokaisut
pitsantekijöistä jne. He edustivat vielä mm-kisojen isäntämaata. Kyllä Italia ansaitsi voittonsa ja samoin saksalaiset tappionsa.

Minulla ei ole mitään saksalaisia vastaan, oma tyttäreni asuu Saksassa. Saman sanoisin minkä tahansa maan kansalaisista, jotka käyttäytyisivät tuolla tavoin.

Anonymous said...

Tämä osa italialaista kulttuuria, tai mitä muutakin lokaali kulttuuria on sellaista, mistä en pidä.

Minä en ole koskaan aikaisemmin inhonnut samalla tavalla Suomen kansaa, kuin lätkän maailmamestaruusvoiton jälkeen, kun paskasakki meni kaduille huutelemaan.

Minusta voiton jälkeen oiva tapa ilmaista tyytyväisyttä asiantilaan on kohottaa vasenta kulmaansa ja tokaista "oivallista..." Tuleehan se siitä jo ilmi.

Paperivuorineuvos said...

Näinhän se on. En minäkään siitä ole kovin innostunut. Itselleni ei tinnituksen takia kaikenlainen meteli tuottaa kärsimystä. Mutta kun asuu maassa, niin maassa maan tavalla. On siinä kuitenkin se hyvä puoli, että nurkkakuntaiset italialaiset ovat ainakin jalkapallostadionilla isänmaallisia.